kostenloser Versand in die Niederlande und nach Belgien ab einem Bestellwert von 75 € - für andere Versandkosten siehe Bestellung & Versand

unsere Materialien

cycle pet

De canvas in onze producten wordt gemaakt van gerecycled PET, een grondstof op aardoliebasis dat over de hele wereld wordt gebruikt in plastic flessen en plastic verpakkingen. Door het opnieuw te gebruiken zorgen we ervoor dat het niet in de oceanen verdwijnt.

We werken samen met de gerenommeerde Taiwanese textielspecialist HOYU, wiens CYCLEPET-stoffen worden vervaardigd met behulp van een milieuvriendelijk proces dat voldoet aan de Bluesign*-systeemnormen. HOYU heeft ook de GRS-certificering (Global Recycled Standard) gekregen voor zijn CYCLEPET-collectie en blijft innoveren door andere hoogwaardige RPET-stoffen te ontwikkelen.

Eén recyclede PET fles (van 500ml) kan 18.8 gram aan PET draad produceren. Daarmee bespaar je 15 ml aardolie en 2.7 liter water. Tevens vermindert het 58.7 gram aan CO2 uitstoot. Niet verkeerd toch?

Bij veelvuldige blootstelling aan direct zonlicht kan de kleur van het gerecyclede PET-canvas na verloop van tijd vervagen. Dit geeft de tas een stoere vintage look, zoals bij gebruikte canvas rugzakken van katoen ook zo mooi is. Wil je dit liever niet? Zorg er dan voor dat je de tas zoveel mogelijk uit direct zonlicht houdt.

Het Bluesign-systeem richt zich op grondstoffen, mensen en het milieu. Met de holistische benadering op basis van ‘Input Stream Management’, vermindert het systeem de impact op mens en milieu, zorgt het voor een verantwoord gebruik van grondstoffen en garandeert het voor consument het hoogste veiligheidsniveau. Door de strengste criteria en het ter plaatste monitoren van de implementatie worden bedrijven in de hele textiel-waardeketen aangemoedigd om hun prestaties op het gebied van duurzaamheid te verbeteren.

cotton blend

Onze katoenmix bestaat uit 60% GOTS* gecertificeerde biologische katoen, 29% hennep en 11% gerecyclede polyester. Dit sterke materiaal is uitermate geschikt als voering voor onze tassen, en tegelijkertijd zacht genoeg voor de tere huid van je kind. De leverancier van deze stof is naast GOTS gecertificeerd ook Oekotex Standaard 100* gecertificeerd.

Conventionele katoengroei zorgt voor meer giftige stoffen in onze oceanen dan enig ander gewas. Alleen al hierom is het kiezen van biologisch katoen zinvol. De biologische katoen van onze leverancier HempFortex in China groeit zonder schadelijke chemicaliën of pesticiden, houdt onze oceanen schoon, elimineert de allergenen die worden aangetroffen in conventioneel geteelde katoen en wordt geweven tot een zachte en hoogwaardige stof, zonder de negatieve ecologische voetafdruk. Bovendien worden biologische gewassen verbouwd uit niet-genetisch gemodificeerde zaden en wordt het grootste deel van de wereldwijde productie beregend in plaats van geïrrigeerd, waardoor aanzienlijk minder water wordt verbruikt.

GOTS is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels (ten minste 70% gecertificeerde biologische natuurlijke vezels) verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. Het is de wereldwijd toonaangevende norm voor textielverwerking voor organische vezels, inclusief ecologische en sociale criteria, ondersteund door onafhankelijke certificering van de hele textielketen.

De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan. GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden.

De GOTS standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door GOTS toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van GOTS bij de eerste stap in de verwerking.

*Oekotex Standaard 100

Dit keurmerk is een wereldwijd consistent, onafhankelijk certificeringssysteem voor textiel getest op schadelijke stoffen, evenals de gebruikte accessoires. Het is het meest voorkomende certificaat in Europa, dat zich vooral richt op gezondheidsnormen.

pflanzlich gegerbtes Leder

Ons hoogwaardige eco leer is gelooid en gekleurd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën, zoals chroom, zware metalen en formaldehyde. Onze fabrikanten in Portugal kopen het leer van de eveneens Portugese leverancier Carvalhos. De huiden komen van Iberische koeien en worden verwerkt volgens een strikt dierenwelzijnsbeleid met daarnaast zoveel mogelijk respect voor de natuur. Dat betekent onder meer dat:

  • er minder CO2-uitstoot plaatsvindt tijdens het transport
  • er minder water wordt verbruikt tijdens het looiproces
  • er minder afvalstoffen overblijven tijdens het looiprcoes
  • al het groene afval wordt hergebruikt tijdens het looiproces
  • de huiden op natuurlijke wijze gedroogd worden aan de omgevingstemperatuur
  • het gebruik van zware metalen is uitgesloten door leerafwerking op waterbasis, en door de metaalvrije pigmenten en anilines

Ons leer leeft; het verandert van kleur door het zonlicht en wordt gracieus ouder door veelvuldig gebruik. Zo ontstaan unieke producten, die dierbare herinneringen letterlijk op de huid met zich meedragen. Wij kozen ook voor dit type leer omdat het authentieke karakter past bij dusq. Onze leren producten groeien met je mee. Ze laten zien waar je geweest bent.

Wollmischung

Dit materiaal is een mix van wol (90%) en polyester (10%) voor onze wollen First step shoes. De wol die wij gebruiken komt van schapen die hun leven lang grazen op groene weiden in de UK en Nieuw-Zeeland. Wol is een van onze favoriete natuurlijke materialen: zacht, warm en duurzaam. Wol irriteert niet en heeft een vochtregulerende werking. Onze Italiaanse leverancier koopt alleen gecertificeerde mulesing-vrije wol in en is aangesloten bij 4sustainability.it om de duurzaamheid binnen hun productieketen verder te ontwikkelen.

de_DEGerman

Größentabelle Kleidung | Größentabelle Bekleidung

Größe | EUAlter | MonateHöheBrustTaillehip
Größe | EUAlter | MonateLängeBrustTaillehip
50-560 - 3 m50-5639-4140-4342-44
62-683 - 6 m62-6843-4544-4645-47
74-806 - 12 m74-8047-4948-4949-51
86-921 - 2 y86-9251-5350-5153-55
92-982 - 3 ydemnächst!demnächst!demnächst!demnächst!
98-1043 - 4 y98-10454.5-5653.5-54.556-60
110-1165 - 6 y110-11658-60.555-5662-64
122-1287 - 8 y122-12863-6557-5966-68

Größe

Die Schuhe von Dusq haben eine flexible Sohle, die die besten ersten Schritte ermöglicht. Die kleinsten Größen haben eine pflanzlich gegerbte und gefärbte Wildledersohle und die größeren Größen eine Sohle aus recyceltem Naturkautschuk. Die Schuhe können sowohl im Haus als auch im Freien getragen werden. Es wird nicht empfohlen, die Schuhe bei Regen draußen zu tragen oder mit ihnen durch Wasser zu gehen, die Schuhe sind nicht wasserdicht!

Unsere Größen sind Richtwerte, daher empfehlen wir, den Fuß Ihres Kindes zu messen, um sicherzustellen, dass Sie die richtige Größe bestellen. Messen Sie auf einer ebenen Fläche den Fuß von der Ferse bis zur Spitze des großen Zehs mit einem Lineal oder Maßband.

Anhand dieser Angaben können Sie aus der unten stehenden Tabelle wählen. Wir empfehlen, immer 1 cm größer zu wählen, da Kinderfüße Platz brauchen und schnell wachsen. Wenn Sie zwischen 2 Größen liegen, raten wir Ihnen, eine Nummer größer zu wählen. Für eine persönliche Beratung können Sie jederzeit eine E-Mail senden an: info@dusq.nl, wir helfen Ihnen gerne bei Ihrer Wahl.

Alter (Monate)SchuhgrößeLänge der Einlegesohlen (cm)Länge der Einlegesohlen (Zoll)Material der Laufsohle
0-615-1610.44.02Wildleder
6-1217-1811.64.49Wildleder
13-1819-20135.00Gummi
18-2421-2214.15.55Gummi
24-3023-2415.46.10Gummi