Free shipping to the Netherlands & Belgium on all orders over € 75 - for other rates check shipping & returns
Free shipping to the Netherlands & Belgium on all orders over € 75 - for other rates check shipping & returns

verzorging

LEER

Ons eco leer leeft; het verandert van kleur door het zonlicht en wordt gracieus ouder door veelvuldig gebruik. Eco leer, oftewel plantaardig gelooid en gekleurd leer blijft niet vlekkeloos en glad, en geen huid is hetzelfde. Door deze eigenschappen en het gebruik ontstaan unieke producten, die dierbare herinneringen letterlijk op de huid met zich meedragen.

Leer is een natuurlijk materiaal en het is niet aan te raden om het door en door nat te laten worden. Omdat we begrijpen dat je een onverwachte regenbui moeilijk kan voorkomen, adviseren wij om voor het eerste gebruik (en vervolgens elke 3-4 weken als onderhoud) je leren product te behandelen met een waterafstotende spray. Bijv. ‘Saphir’s Super Invulner Spray’ of ‘Collonil 1909 Supreme Protect Spray’ zijn producten die wij hiervoor aanraden.

Mocht je product toch nat zijn geworden in de regen, gebruik dan geen kunstmatige warmte om producten te drogen. Laat het gewoon aan de lucht opdrogen en houd het uit de buurt van radiatoren of kachels. Door directe warmte zal het leer namelijk gaan uitdrogen. Is het leer onverhoopt toch uitgedroogd? Breng dan leer-lotion aan om je product opnieuw te hydrateren.

Verzorg je leren producten elke 8-12 weken. Denk aan een conditioner als vochtinbrengende crème voor je leer. Leer zal na verloop van tijd uitdrogen en de conditioner zal het vocht en de soepelheid behouden. Om krassen en kleine vlekken van het dagelijks gebruik te verminderen, raden we aan om het leer te hydrateren met een speciaal voedende crème dat bij een schoenmaker kunt vinden. Bijv. ‘Saphir Pate de Luxe was’, wat 100% natuurlijk is en zeven verschillende soorten was bevat, zoals van dieren, planten en mineralen.

Wanneer je nieuwe onderhoudsproducten voor het leer gebruikt, test het product dan altijd eerst op een onopvallende plek op je dusq product voordat je het op gehele product aanbrengt.

Bewaar je leren producten in een stofzak wanneer je het product niet gebruikt, uit de buurt van vocht en variaties van warmte of kou.

CANVAS

Ons canvas is gemaakt van gerecycled PET en is een stevig maar zacht materiaal.

De duurzame kleurstof die wordt gebruikt in het gerecyclede PET-canvas voor onze tassen en accessoires kan veranderen bij blootstelling aan zonlicht. Deze kleurvervaging is een natuurlijk fenomeen en varieert in verschillende gebruiksomstandigheden.

Om dit materiaal te reinigen raden we je aan een zachte doek vochtig te maken met eventueel een klein beetje mild handwasmiddel (zonder bleek!) en de plek zachtjes in te wrijven. Wrijf nooit te ruw om te voorkomen dat je het materiaal beschadigd. Laat het materiaal vervolgens aan de lucht opdrogen en herhaal indien nodig.